Nieuws


CD ‘VARIATIONS’ gepresenteerd

1 april 2023

Zaterdag 1 april presenteerden wij onze nieuwe CD ‘Variations’ in de Dorpskerk van Rhoon. Voor familie en vrienden speelden we een aantal stukken van de CD, waarna de verkoop officieel van start is gegaan!

Bent u ook benieuwd naar de CD? Bestel ‘m dan snel door een mail te sturen naar sandervdkaaij@hotmail.com. De kosten bedragen 15 euro. Op de CD staan 17 stukken met een totale speelduur van ruim 70 minuten.

Embrace en Joyful Inspiration presenteren zomeravondconcert ‘Intermezzo’

17 augustus 2021

Op vrijdagavond 10 september a.s. organiseren Embrace en Joyful Inspiration in de Maranathakerk van Rhoon een laagdrempelig zomeravondconcert onder de titel ‘Intermezzo’. Embrace is een initiatief van Mirjam Feijer en Ilona van Grondelle. Met de zangeressen Solveigh Erkamp, Margreet van Maanen, Manon de Ruijter en Tine Vos zingen ze tijdens diensten en concerten. Wij mochten hen afgelopen april muzikaal begeleiden tijdens een dienst in de Dorpskerk van Rhoon. Deze muzikale samenwerking beviel zo goed en leidde tot zoveel enthousiaste reacties onder het publiek, dat het initiatief tot dit concert tot stand kwam. Tijdens het concert zullen wij Embrace begeleiden en zelf enkele intermezzo’s ten gehore brengen. Deze zijn voor een deel afkomstig van onze CD ‘Intermezzo’ en voor een deel nieuw ingestudeerd. Het programma van het concert bestaat uit bekende, klassieke en populaire werken en zal ongeveer 1,5 uur duren. Door de Coronamaatregelen is de hoeveelheid zitplaatsen helaas nog beperkt tot maximaal 100 mensen. Mocht u zeker willen zijn van een plekje, reserveer dan snel een kaart! Entree is 10 euro inclusief consumptie. Kaarten zijn te reserveren via Solveigh Erkamp (telefoon/whatsapp – 0650802303) of via Iris of Sander persoonlijk. Na afloop van het concert wordt er bij mooi weer nog een drankje geschonken op het kerkplein en is onze CD ‘Intermezzo’ te koop. Wij hopen jullie te zien op 10 september in Rhoon!

Muzikale Groet,

Joyful Inspiration

Gelukkig hebben we de muziek nog….

27 juni 2020

Corona: het woord dat in ieder gesprek terugkomt maar wat niemand nog graag wil horen. Ook voor ons was het een rare tijd. Kerken bleven leeg, concerten en uitvoeringen werden afgelast, zelfs fysiek repeteren leek lange tijd niet mogelijk. Gelukkig heeft deze tijd er ook voor gezorgd dat er creatief is nagedacht over de manier waarop bijvoorbeeld kerkdiensten in deze tijd toch doorgang konden vinden. Aan veel van deze diensten, waarin muziek gelukkig een belangrijke rol speelde, hebben wij onze medewerking mogen verlenen. Best vreemd, om voor een lege kerk te spelen, wetend dat er veel mensen thuis vanachter hun televisie of laptop meekijken en luisteren. Aan de andere kant ook heel dankbaar, zeker gezien ook alle reacties die we mochten krijgen op de medewerkingen die we mochten verlenen. Het blijkt maar weer: muziek verbindt, juist ook in deze tijd! 

In Delfshaven werden er virtuele ‘Lofzang’diensten georganiseerd, waarin de verschillende muziekgroepen uit de kerk de kans kregen om een bijdrage te leveren. Samen met CGK Delfshaven, de Lofprijzingsband en de Muziekgroep hebben we deze diensten muzikaal omlijst. Verder speelden we regelmatig tijdens diensten in de Dorpskerk en Maranathakerk in Rhoon, waarbij we op projectbasis ook ‘Joyful Inspiration & Family’ hebben geïntroduceerd waarin Annemarie, Christiaan en Suzanne met ons samenspeelden en zongen. Veel van deze intermezzo’s zijn ook terug te vinden en te beluisteren op onze social mediakanalen. Kortom: we hebben ons gelukkig niet hoeven vervelen in de laatste maanden! Eigenlijk hadden we vanavond de grootste uitvoering van het jaar op de agenda: de uitvoering van het oratorium ‘Jozef’ van Marco den Toom. Enorm jammer dat dat niet door kan gaan, maar we gaan er natuurlijk gewoon vanuit dat dit op een later moment alsnog ingehaald zal worden.

En nu staat de zomer alweer voor de deur. Hopelijk een periode van uitrusten en bijkomen, waarna we in september met nieuwe energie (en nieuwe versoepelingen als het meezit) weer verder kunnen! We willen iedereen enorm bedanken voor alle positieve reacties in de afgelopen tijd, de kerken waar we mochten spelen, alle technici die dit overal met hart en ziel hebben mogelijk gemaakt en zeker ook alle mensen die onze CD hebben gekocht in de afgelopen maanden: hartverwarmend!

We wensen iedereen een mooie, zonnige zomer toe, blijf gezond en hopelijk zien of spreken we elkaar snel!

Iris en Sander 

Op weg naar Pasen

6 april 2020

Deze weken zijn voor iedereen anders dan anders. Door COVID-19 moet er worden thuisgewerkt, zijn scholen dicht, moet iedereen afstand houden en ga zo maar door. Ook voor Joyful Inspiration heeft het voor de nodige veranderingen gezorgd. Zo werden verschillende uitvoeringen geannuleerd en moest er zelfs een bruiloft verplaatst worden.

We proberen zo goed als het kan om muziek door te blijven geven: juist in deze periode kan muziek ter bemoediging of troost zijn. De afgelopen weken hebben we twee keer per week een filmpje geplaatst op onze facebookpagina en YouTube kanaal. Zeker in deze periode, op weg naar Pasen, vinden wij het belangrijk om daar aandacht aan te geven. Zo werken we mee aan een online uitzending van de stille week en de Lofzang op zondagmiddag vanuit de Pelgrimvaderskerk. Op deze manier dragen wij ons steentje bij in de voorbereiding op en viering van het Paasfeest waarin wij mogen vieren dat Jezus leeft!

Wij wensen u een heel fijn Paasfeest toe!

‘Want nu de Heer is opgestaan
nu vangt het nieuwe leven aan
een leven door Zijn dood bereid
een leven in Zijn heerlijkheid’

Muzikale groet!
Sander en Iris

Joyful Inspiration presenteert eerste CD

15 februari 2020 

Op zaterdag 15 februari was het eindelijk zover: de officiële release van onze eerste CD! Samen met familie, collega’s en (muzikale) vrienden vierden we dit bijzondere hoogtepunt in de Pelgrimvaderskerk in Delfshaven, waar we de eerste CD’s mochten overhandigen aan Kees Alers als muzikale coach en Frits Heuvelink als producent. Na een praatje van onszelf, wilden ook Kees en Frits ons nog toespreken. Ontzettend leuk om zoveel complimenten en mooie woorden in ontvangst te mogen nemen! Uiteraard mocht ook live muziek niet ontbreken, en speelden we in de kerk 2 stukken die we ook hebben opgenomen. Altijd spannend om te doen, maar het is heel goed gelukt! We vinden het geweldig om zoveel support, warmte en enthousiasme van iedereen te mogen ervaren. Het heeft ons enorm gestimuleerd om de CD te maken en het harde werk van de afgelopen maanden meer dan beloond! We kijken dan ook terug op een geweldige release, die met hulp van velen ook op rolletjes liep.

Vanaf nu bestaat dan ook de mogelijkheid om de CD te kopen! Uiteraard willen we deze graag van harte aanbevelen. De muziek die we hebben opgenomen is laagdrempelig, goed in het gehoor liggend, afwisselend en we weten bovendien uit ervaring dat mensen het erg fijn vinden om naar te luisteren. Onder het tabje “CD” op deze website vindt u meer informatie over de CD en de mogelijkheid tot bestellen. Bij “Multimedia” vindt u foto’s van de CD-release. 

Bestel de CD snel, u krijgt er zeker geen spijt van! 😉

Met hartelijke groet
Iris en Sander 

Op naar een muzikaal 2020!

27 december 2019

De kerstdagen zijn alweer achter de rug. Voor veel mensen,  maar zeker voor musici, zijn de kerstdagen drukke dagen met veel kerstdiensten en concerten. Ondanks de drukte is het toch altijd genieten van de bekende liederen, de sfeer en de vaak grote hoeveelheid luisteraars. Ook wij hebben de afgelopen weken medewerking mogen verlenen aan verschillende bijzondere diensten en concerten rond kerst: de kerstzang in de Grote of St. Catharijnekerk in Brielle met CGK Delfshaven en Sparkling Voices, drie Dorpskerstzangen in de Dorpskerk Heerjansdam en de Maranathakerk in Rhoon met het I.J.E.-koor Rotterdam en de Kerstnachtdienst in de Pelgrimvaderskerk Delfshaven met CGK Delfshaven. Geweldige muzikale hoogtepunten waar we met veel plezier op terugkijken! 

2019 was het jaar waarin Joyful Inspiration vaste vorm heeft gekregen en we met veel enthousiasme en plezier mooie muzikale momenten hebben beleefd. Ondertussen kijken we alweer vooruit naar 2020: het jaar waarin we onze eerste CD uit zullen brengen en er alweer verschillende medewerkingen op het programma staan! Alle opnames voor de CD zijn inmiddels klaar, begin januari zullen we de nummers afmixen en finetunen waarna de persen kunnen gaan draaien.. we houden jullie op de hoogte over het vervolg!

Voor nu alvast een fijne jaarwisseling gewenst en tot ziens in 2020!

Hartelijke groet
Iris en Sander