Over ons

Wij zijn Joyful Inspiration. Eigenlijk zegt deze titel al precies waar het bij ons om draait, namelijk het plezier in het samen musiceren en dat ook overbrengen aan onze luisteraars. Sinds een aantal jaren spelen wij samen op piano/orgel en fluit. Dat is begonnen bij het koor waar wij ook samen als begeleiders aan verbonden zijn: Christelijk Gemengd Koor Delfshaven. Steeds vaker speelden wij tijdens diensten waar het koor medewerking aan verleende een intermezzo. Dit beviel zo goed bij ons én ons publiek, dat er al snel een muzikale samenwerking ontstond.

Het enthousiasme vanuit het koor, dirigent Arjen Uitbeijerse en onze luisteraars was voor ons een belangrijke stimulans om als muzikaal duo verder te gaan. Naast het plezier van samen muziek maken, speelt ook uitdaging voor ons een belangrijke rol. De lat iedere keer steeds een beetje hoger proberen te leggen en elkaar daar ook verder in helpen, alleen dat al mag met recht ‘Joyful Inspiration’ heten! 

Tenslotte geloven we dat we onze talenten niet voor niets gekregen hebben. Vanuit de inspiratie die God ons geeft, hopen wij op onze beurt mensen te inspireren en te raken met onze muziek. 

Iris Schoonewille en Sander van der Kaaij

Sander

Sander (1994) startte toen hij 6 jaar was met pianolessen bij Jeroen Roffel en al snel werd de belangstelling voor het orgel gewekt. Sander ontving zijn orgellessen van Sander van den Houten uit Sommelsdijk en Bas de Vroome, organist van de Oude en Nieuwe Kerk te Delft. 

In 2010 werd Sander geselecteerd voor de Jong Talentenklas van de befaamde Haarlemse Orgelacademie, waar hij masterclasses ontving van Lorenzo Ghielmi en Oliver Latry (organist Notre Dame Parijs). 

Op dit moment is Sander vaste organist van de Maranathakerk en Dorpskerk van Rhoon en de Gereformeerde kerk van Pernis. Als begeleider/repetitor is Sander verbonden aan Christelijk Gemengd Koor ‘Delfshaven’, Interkerkelijk Koor ‘Sparkling Voices’ uit Rhoon en het I.J.E.-koor Rotterdam. 

Voor Sander is Joyful Inspiration niet alleen uitdagend, maar levert bovenal ook enorm veel plezier op. ‘Samen spelen met Iris vind ik geweldig leuk om te doen. Haar klank is prachtig en het is altijd mooi om te merken dat de muziek die we spelen door onze luisteraars ook oprecht gewaardeerd wordt. Dat motiveert en verveelt nooit!’ 

Iris

Iris (1995) is opgegroeid in Capelle aan den IJssel en is op 7-jarige leeftijd begonnen met dwarsfluit spelen. De eerste jaren heeft Iris verschillende docenten gehad. Eerst op een muziekschool, later is zij privé muziekonderwijs gaan volgen. Iris heeft muziekonderwijs gevolgd bij Suzan Zwart. Haar huidige docent is Kees Alers. 

Sinds 2018 is Iris als vaste begeleider verbonden aan Christelijk Gemengd Koor ‘Delfshaven’ en werkte zij mee aan verschillende concerten en projecten, zoals de uitvoering van het oratorium ‘Jozef’ van Marco den Toom. 

Joyful Inspiration is een nieuwe leuke uitdaging voor Iris. Door het vele samen spelen met Sander de afgelopen jaren zijn Iris en Sander echt op elkaar ‘ingespeeld’. Iris geeft aan dat zij dit de kracht vindt achter Joyful Inspiration. “Met Sander muziek maken geeft mij veel energie en plezier. We weten wat we van elkaar kunnen verwachten en hoe we de muziek beleven. We vullen elkaar goed aan en geven feedback waardoor we steeds weer wat kunnen verbeteren. Samen muziek maken is een feestje!”